AUTUMN #1

 
 
Tog en liten prommenix med Bimba tidigare ikväll, lurvbösen♥
 
Snacka om att hösten närmar sig mer och mer nu. Löven är dock inte riktigt gul/orange/röda och härliga än, men om, vad ska vi säga, 2 veckor? Så kommer det bli riiktigt fina bilder till arkivet. 
Något annat som jag blir sugen på, när det är såhär mörkt och mysigt ute, är att beställa klääder! Fan, jag som ska försöka hålla igen. Men ett nya tjocktröjjor och skinnbyxor skadar ju aldrig, fan. Jag måste beställa kläder. Nu. Hörs!

LEMON TREE

 
 
Hemma igen! 
 
Tog och värmde mig en matlåda med köttfärsås och fullkornsspagetti. Egentligen så föredrar jag grönsaker då min mage svullnar av mycket kolhydrater, men grönsakerna tog slut när jag gjorde lådorna. Men det var sista lådan med pasta, nu är det bara dom goa grönsakerna kvar! yey
Jag unnade mig även en morot som jag skivade samt lite sötsursås och en klick creme fraiche. Och! Inte för att glömma, ett stort glas med citronvatten!
 
Jag vet inte hur det är för er andra, men jag kör olika recept varje gång jag gör köttfärsås! Helt beroende på vad jag har hemma, men jag kan lugnt säga att jag nu har hittat en klar favorit som jag kommer att köra på. Jag skulle väl även vilja säga att den är rättså nyttig?
 
Köttfärsås:
 
1kg kötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
Lite tomatpuré
Cirkus 2-3dl creme fraiche
1 paket kidneybönor
2 stänger selleri
Lite hackad chili
Vitpeppar
Salt
Grillkrydda
Cayennepeppar
Oxfond
 

DAGSFORMEN

 
 
Såhär ser jag ut idag. Det har hänt lite, men jag har fortfarande en lång väg kvar. Jag kan erkänna att jag inte riktigt har följt schemat med att springa 3 dagar och gymma 2. Det blir träning av något slag 5 dagar i veckan, men det beror som helt på vad jag känner för när det är dags. Men jag säger lite såhär, bara jag gör något! Ibland känns det som om att "det spelar ingen roll", eller "jag orkar inte", "en vilodag till". Men om jag väl tar på mig kläderna och tar mig ut, så blir det mer "Att jag höll på att strunta i det här", "fan vad bra det känns" osv. Nä, jag älskar den här livsstilen jag har börjat med! När jag har hållit på i månad så tänkte jag slänga upp alla bilder som jag tagit undertiden i samma inlägg, så att förvandlingen blir tydligare för mig! eheee
 
Nä, gymmet nu!

BRUNCH

 
 
 
Bruunch!
 
Fattiga riddare, gjorda på ägg och kryddor och sen det klassiska glaset med mjölk och blåbär,gjorde dock en twist på det idag så jag poppade i några frusna jordgubbar med. Yummyy..
 
Åh, idag är sista lediga dagen. Sen blir det jobbbb. Ska ta och utnyttja dagen lika väl som jag gjorde igår. Jag storstädade ju läggen plus att jag och syster tog en prommis upp till Norra berget. Jag sprang även upp för trapporna i tornet, vilket dödade mina ben. När vi sen gick tillbaka och stod utanför hennes lägga så bestämde jag mig för att köra på ett varv till. Fast jag sprang trapporna upp plus upp för tornet och en annan knasig väg ner. Så allt som allt så vart det 1,1mil. Så jävla stolt. 
 
Vi ska även ta en liten prommis upp dit idag igen, fast jag siktar jag inte på milen utan jag tänkte ta mig en sväng till gymmet. Måste bara smälta maten och sen är jag iväg. 
 

UNNING

 
 
Hm, var ju tänkt att det här skulle publiceras tidigare idag.. aja
 
Tog och bytte bort min lediga helg mot jobb, så jag är ledig idag och imorgon. Kan ha varit det bästa beslutet so far. Jag har som inget planerat i helgen, plus att jag hade egentligen grispass idag och imorgon så jag vann på det hela, aouiss. 
Så imorse tog jag och unnade mig en riktig gofrulle. Kaffe (som man aldrig dricker hemma),blåbärsmjölk! + äggröra. (2ägg 2tsk fraiche). Sen så tog jag och tokstädade läggan + att jag tog tummen ur och målade det sista lagret på min bänk i hallen och började även med sista lådan tillhörande byrån i sovrummet. Produktivtjej, javisst. 

Dag 4.

Fan vad sjukt fort allt kan vända! 
Jag har varken tränat eller sprungit idag, men jag anser själv att jag har haft en god anledning att inte göra det.
 
Som det kanske märktes så var jag sjukt upprörd igår över stölden av mina skor. Det har jag varit idag också. Gick ner på det bemannade gymmet på stan för att få någon form av hjälp, men det vart ett ryck på axlarna och ett "tja fast, det är ju en allmän plats" med ett litet inslag av "skyll dig själv". Tackarr! Tänkte jag och drog in på Espresso House och köpte lunch. Kom på jobbet och pratade med en kär kollega och vän som också tränar i Skönsberg. Han hade varit där innan jobbet idag och registrerat att det stod ett par rosaaktika skor precis vid ingången, plus att det inte var någon tjej som tränade där då. 
Så efter att jag slutat samt varit på bolaget, handlat en klänning tills imorgon + lite annat behövligt så åkte jag till gymmet för att kolla.
Tro inte på fan att det faktiskt ÄR mina skor som står där på skohyllan! Ungefär som att någon bara ställt dom där så att jag verkligen skulle se dom. Jag norpade åt mig dom fort som f*n och stack där ifråån! Tralalaa glad Annelie.
 
En annan rolig grej, jag ringde försäkringsbolaget idag angående skorna men självrisken var högre än själva värdet av dom, tråkigt. Men då passade jag på att anmäl min gamla telefon som gick i bitar för ett tag sedan, 1500kr sätter dom in på mitt konto wihoooow! Och jag behöver heller inte lägga dom pengarna på ett par nya joggingskor \0/ amazing.
 
Aja, måste verkligen sova nu. 

DAG 3

Jag är så jävla arg och ledsen. Varför tog jag inte bara min planerade springtur? Varför gick jag till gymmet ikväll? Det kostade mig mina nya Asics skor. 1300kr som jag äntligen la ut för att unna mig ett par riktiga springskor. Den största inspirationen till att jag började med mina löparturer igen. Någon tattare (betydelse: fattig jävel) tog skorna vid ingången i det öppna gymmet, om jag hade tittat dit då så hade jag sätt det. Men tyvärr så har jag inte så mycket uppsikt över skorna när jag tränar utan är mest fokuserad på att prestera bra. Alla ställer sina skor där, men mina vart självklart utvalda. Jag är så jävla ledsen, jag grät hela vägen hem. Jag grät för jag var så jävla arg och kränkt. Att någon fattig jävel som inte har råd att köpa eget, går runt i mina nya skor, som jag fick ha i 2 veckor. Tack för det. 
 
Det är polisanmält och imorgon ska jag ringa försäkringsbolaget samt gå till det bemannade gymmet i stan för att se om dom kan hjälpa mig. Jag vet tiderna emellan där dom snoddes samt att alla som går in/ut ur gymmet måste använda sitt passerkort som finns i deras system med namn och foto. 
Jag vet att jag kommer att få köpa ett par nya. Men jag har varken råd eller lust att lägga 1300kr till. Och jag funderar helt seriöst på att säga upp gymkortet och börja träna någon annanstans, jag vill inte alls gå dit igen. Tror dock att jag ska göra det imorgon, sätta upp en lapp och varna andra att inte lämna sina skor (där man ska lämna dom) utan låsa in dom. 
 
Nä nu har jag fått ur mig det här. Fyfan alltså

SOUNDS LIKE A DREAM

 
 
Hemmaa! Solen skiner och det är sommarväder ute! Underbart. Insåg även nu när jag kom hem att det ser fördjävligt ut här hemma, haha alltså vad har jag gjort? Nä nu ska jag ägna några timmar till att städa, sen ska jag ut och springa eller gå till gymmet (bryter redan mitt schema ehe). Måste hinna färga håret också.. Hur ska detta gå? 
Jag kan även ta och visa min lägga för världen, har inte lagt ut några bilder på den för jag har varit så oklar. Det är jag fortfarande, men ja, nu är jag redo. Somsagt så blir det sen, nu ska jag stöka och spela musik i mina sketna högtalare som slutade fungera förra veckan. Jag måste berätta, vart så less.
 
Där satt man, nerpyst i soffan och skulle slå på en film. Så slutar ljudet fungera i högtalarna, så jag var tvungen att ringa på förstärkning som kom och hjälpte mig med att lyfta ner tvn från väggen och dra ur ljudkabeln. I all ilska av att jag nu måste lyssna på tvljudet så slängde jag ut skiten i hallen. 
Sen någon dag sedan så var jag supersugen på att lyssna på musik, så jag gjorde ett tappert försök att koppla in mobilen i högtalarna, och tro på fan att det skulle fungera då. I ena. Nä nu är det fan dax att köpa nytt. Har funderat på en soundbar, men jag vet inte. Det här klarar jag inte av mer, men det duger så länge. 
Tro mig när jag skriver det, det kommer bli ett sant nöjje att äntligen få bli av med dom. Aja, story told, nu ska jag stöka!

PHOTOBOMBING

 
 
Hemma efter 6km. Alltså vad hade hänt ikväll? Mina ben kändes som att dom vägde 50kg vardera!! Kan ha att göra med banpasset jag körde igår, men nä, det var inte alls kul att springa idag. Jag vart bara irriterad och arg på mig själv, ingen musik var bra heller. Haha, problem. Det går nog bättre imorgon. 
 
Nu ligger jag i soffan, nyduschad och har precis avslutat PH från Viaplay, så jävla underhållande serie. Ett glas vatten med blåbär och is har jag surplat på med och ville gärna fånga dess skönhet på bild. Men jag har en katt (som ni märker) som är en riktig linslus! Han skulle ha sugröret och så var det bara. Men snäll som man är så fick han ett eget han sprang runt med, lillbösen min♥

SIMBIS

 inte överdrivet nöjd med bilderna, men det kunde ha varit värre ehe,
 
Alltså gud vad fort det blir mörkt ute! Här hade man planerat att hinna ta ut Simba och springa min runda runt Haga plus att lägga till trapporna upp till södra berget, meen det är försent nu. Runt Haga är inga problem, men jag vägrar springa i trapporna. I skogen. När det är mörkt. Det finns inte! Jag är så sjukt mörkrädd så jag rusar som en tok om jag märker att gatubelysningen är släckt mellan någon lampa haha.. 
 
Nä, jag tror mobilen är laddad och redo nu. Så nu är det dax att låta svetten rinna och musiken flöda!

MIDDAG

 
 
Haha, jag är så less på köttfärsås och grönsaker nu så jag tog och unnade mig lite gröt med bär och kanel till middag istället, såå gott♥
 
Jag slutade förövrigt tidigt idag (som resten av veckan wihoow) så jag tänkte faktiskt ta med mig kameran och Bimba ut en sväng innan det blir mörkt och löpardax! Hösten närmar ju sig med stormande steg så det vore kul om jag hinner få några härliga bilder som jag kan jämföra med förra årets bilder osv.
 
nananananna

MIN FINA

När det kommer till min lägenhet så har jag ingen aning om vilket rum som har bäst ljus att fota i på dagtid eller kvällstid för den delen heller, jag har som inte tagit mig tiden att ta reda på det vilket är jäkligt tråkigt egentligen. Men ikväll så fick jag faktiskt lust att plocka fram kameran och testa att ta några kort på älskade Bimba i köket. Körde med egen vitbalans och lite olika inställningar och jag blev förvånat nöjd! Nu har jag mitt absoluta favoritrum (en så länge) som kommer att användas flitigt nu i vinter/höst när det blir så mörkt ute fort.
 
 
 

DAG 2.

 Ja nu är jag inne på dag två av den här stenhårda månaden (yey) så jag tog mig till gymmet och körde ett ben, rump och magpass! Känns riktigt fint nu, sen när jag kom hem så unnade jag mig ett glas mjölk med blåbär, så jävla gott. Jag vet inte riktigt vad det är som händer, men jag har börjat dricka mjölk igen! Vilket jag aldrig riktigt gillat, men nu älskar jag det! Dricka i glas! I kaffet! Ja överallt! Mjölk mjölk mjölk. 
 
 
 

Dag 1.

Ja, nu är man hurtig minsann. Har börjat med löparturer på 5-6km (än så länge) och ska ta tag med träningen igen. Siktar på 3 turer xminst 5km/vecka samt 2 träningspass. Ja, vi får se hur det går. Det tokigaste är att nu uppskattar jag mer att vara ute och löpa än träning på gym/hemma. Det kom efter att jag gick och köpte mig att par snabba skor från Asics. Älskar dom. 
 
Nu är det dag 1 på mitt nya tänk och ska tvinga mig själv att kämpa på i 1 månad för att se vad det blir för resultat. Just nu ser jag ut såhär, inte så mycket muskler som syns längre och mer underhudsfett än tidigare, ja, vi får se. 
Nu när man ska gå in till 100% så känns det lika bra att dokumentera vad man käkar med, varför inte lixom? Sen blir det 1 proppa-i-mig-vad-fan-jag-vill dag i veckan. Den kommer jag längta till ehee!
 
Nä, dax att dra och träna, börjar jobba vid 18 igen \0/
 
 
 
 
Hittade förövrigt MASSA bilder på mig själv sedan förra året som ska ge mig inspiration till att klara det här nu!
 
 
 
 
 
 
 
FAN. Vad hände?
 
 

THE BODY SHOP

Mamma och pappa skulle ner till stan idag så jag och Bimba tog och snålåkte med dom hem. Efter att jag dumpat både packning och katt for vi ut till Birsta för lite ärenden. Mamma ville in på TBS så inte tusan tackade man nej för att hänga med in. Det var då jag såg det, jag har varit på TBS i stan för att försöka hitta nykomlingen hallon som enbart funnits på webben förut, men där, i Birsta låg den. Jag skrek av lycka så tjejjen som jobbade där blev jättefövånad då hon aldrig fått en sån reaktion för ett body butter förut haha! Men vad ska man göra, jag har letat den i månader och nu är den äntligen min. Det bästa var väl att jag även hade rabatt på en hunka plus att man fick 70kr rabatt när man köpte två. Lyckat, babsolut!
 
 

VÅRT HJÄRTA

Nu var det längesedan jag var inne här, och det har hänt så mycket. Min mormor fick sin andra stroke i april och vart efter det sängliggandes, kunde inte prata, äta eller gå. Det har varit en hård kamp fram tills hon dog den 15 augusti. Min mamma har en blogg där hon skrivit om hennes och vår kamp från dag 1, för rätten att mormor skulle få ha ett värdigt liv. Det har varit tufft då min mor har fått brottats med personal och själva systemet för äldreomsorgen och vården som vi har idag, men ja, nu är det över. Mormor har äntligen frid nu och saknaden efter henne går inte att beskriva i ord. Hon var en sådan underbar människa, som alltid tänkte på andra före sig själv, hon var varm och godhjärtad, den som spred glädje och ordnade med kalas och middagar för oss i familjen. Älskade mormor♥ 
 
Här kan ni läsa om den kamp som vi men framförallt min mor förde för rätten att hennes mor och vår mormor skulle få ett värdigt liv in i det sista.
 
http://fuckstroke.wordpress.com/
 
 
 
 
 
 

FÖRALLTID

 Du kommer alltid finnas i mitt hjärta♥
 
 
 

RSS 2.0