NITRO MYSTIQUE 2015

 

Fan vad fett. Jag har äntligen fått tummen ur och beställt en ny bräda!!! Alltså wohow!! Den som jag åker på är från tidigt 90-tal (eller äldre?!) och båda mina systrar och jag har lärt upp oss på den stadiga plankan. Egentligen så har jag velat ha en ny sedan ja, hur längesedan som helst, men har aldrig riktigt fått tummen ur att shoppa en. Men nu vart det lite mer en impulsgrej. Simon och jag satt och kollade på massa brädor sen hittade vi denna och det var kärlek vid första ögonkastet. Dock lite tveksam eftersom det var en Nitro och inte Burton som jag alltid velat ha. Meeeen, övertygelsen tog mig och jag klickade hem den. Det var ett superpaketpris så jag fick både bräda och bindningar för en bra peng. Så jävla taget. Så jag tog det. Den kommer till veckan. Awesome!!!!

FASTAN ÄR ÖVER

 
Jag är glad. Så glad.
 
Anledning nummer 1, det är sista dagen på min Detox. Jag har alltså i 5 dagar levt på juicer, the och buljong och inte fuskat en enda gång!! Fast det har varit nära, har tom drömt mardrömmar om att jag har stoppat i mig massa annat. Sjukt. Men mja. I made it. Lagade tom massa god jävla mat som jag ska pressa i mig imorgon, en supergod soppa som jag fick från Linas Matkasse för ett tag sedan, smörstekte gnocchi som jag ska ha till min kyckling och ja. God mat. Tog inte en enda bit. Fan vad jag är stark, hade aldrig klarat det i vanliga fall. Så jag rekommenderar verkligen Detox till ALLA. Fantastiskt när det väl är över iallfall. Har aldrig längtat så mycket efter mat!
 
Anledning nummer 2, jag har börjat åka snowboard igen! Jag ramlade för några år sedan och slog svanskotan riktigt ordentligt plus bakhuvudet så pass att det svartnade (hade självklart ingen hjälm) och sedan dess så har jag tagit avstånd från det. Har för mig att jag åkte en gång efter det och då sög jag enligt mig själv, så jag la av. Men sen igår, åkte jag och Simon till Nolbybacken för ett kvällsåk och FAAN vad roligt det var! Kan inte fatta varför jag slutade. Amazing it was yes. Så nu är jag pepp som faaan på ett år av massa åkande!
 
Ah, glad är man \0/
 
 

Mitt långa, röriga 2014.

 
 
Tänkte köra en liten summering av mitt 2014
 
2014 har helt klart varit det värsta året i hela mitt liv, jag förlorade min mormor och fick se henne lida och tyna bort i månader innan hon valde själv att helt sluta äta. Det var en svår tid för hela min familj och att behöva se människor jag älskar må så dåligt är outhärdligt. Därav att jag själv stängde in extremt mycket känslor under den här tidem, för att helt enkelt orka palla med det. Ibland kopplade jag helt bort om någon pratade om mormor, eftersom jag helt enkelt inte orkade höra, jag orkade inte ta tag i sorgen och maktlösheten som vi alla kände. 
Nu har hon iallfall fått frid, men det som är lämnat efter henne är oerhört tomt. Inget känns som förut. Morfar, han kan man inte känna igen längre. Efter mormor dog så fick han en Stroke till och sedan dess har det bara gått utför. Han sitter på ett hem nu och förstår knappt vart han är eller vem han är. För någon dag sedan hade han försvunnit från hemmet och dom hade hittat honom ute, vandrandes i snön i enbart en tröja och långkallingar. Han skulle hem. För mormor hade sagt det till honom. Så bara där är det fortfarande kaos.
 
 
Sedan så är ju inte heller allt kattpiss som har hänt 2014! Här kommer allt annat som hände under 2014, förbered er på rörigt, men det var precis vad detta året var så, enjoy.
 
 
 
Året började med att jag äntligen fick flytta in i min lägenhet! Min första egna lägenhet som jag inte har bott med någon i, det var som en ljuspunkt för mig att kunna börja om. Ny stad, ny lägga! Yess!
 
 
Jag hade min första inflyttningsfest i läggen! Tyvärr så tänkte jag inte alls på att här med att sätta datumet cirkus 3 veckor efter inflytt kanske inte var världens bästa idé. Jag hade inte ens toapapper hemma så vi fick köra på servetter! Snacka om att flikkorna vart sura.. haha. Men riktigt roligt hade vi! 3 rätters middag och rainbow-cupcakes till efterrätt och vin, massor med vin.
 
 
Felix första födelsedagskalas. Här tog jag bilden på Viktor (som syns ovan), som jag älskar! Jag vet inte, men han ser så seriös och, sammanbiten ut. Mr. Serious. 
 
 
Jag och Ullis åkte till Sidsjön och grillade korv på en brygga. Det var vår, kallt och blåste! Hur mysigt som helst! Synd att det bara blev en gång.
 
 
..För sedan var det dax för ullis att flytta ifrån Sundsvall, så jag var där och hjälpte henne och hennes karl att flyttstäda. Och dricka vin.. Innan dom skjutsade mig vidare till fest inne i stan. Vin vin vin.
 
 
Det var även året som min älskade mormor fyllde 80 år. Vi firade henne på Södra Berget och överaskade med en härlig spabehandling. Sedan på kvällen åt vi 3 rätters, dansade och drack. Hon sa att det var den bästa dagen i hela hennes liv. Det märktes. Saknar dig varje dag♥
 
 
Sedan i April, rättare sagt 21/4 2014 så tog jag mitt första dopp hemma hos mormor och morfar. Jag kommer ihåg att det var en varm dag, så pass varm att jag kunde sitta i bikini på deras altan. 
Det här var även dagen som jag fick träffa min mormor för sista gången. Hon fick sin stroke några dagar senare och vart sängliggandes och i stort sätt okontaktbar. Om jag bara hade vetat det då, fan vad jag hade gjort annorlunda den dagen då!
 
 
 Jag handlade mycket det här året, i den högre prisklassen. Tidigare så har jag alltid varit så att jag tänker, "äh, billigt är ju bra, då kan man ju shoppa mer!" typ. Men insåg då att dyrare = kvalité = känns superbra. 
Så här passade jag på att shoppa mig mina älskade Dr. Martens♥
 
 
Träningen! Shit! Vart kom all energi och motivation ifrån? Jag var ute och sprang, minst 3 gånger i veckan och tränade 2, eller tvärt om. Jag sprang upp på Norra bergets mördartrappor, runt Haga, mot Citygross och runt runt runt haha! Invisterade även i ett par dyra joggingdojjor från Asics, tror det var det som peppade mig där i början. Sedan kom allt automatiskt, löpningen, träningen och även maten! Eko-Annelie och mycket grönsaker. Hm, hoppas på att jag finner samma motivation 2015 med.
 
 
När jag var så inne i träningen så föll jag återigen in i min Bananpannkakskoma. Jag åt det i stort sätt VARJE DAG. Med bär och kesella. Sedan så insåg jag att färsk basilika var supergott att ha ovanpå med. yummie
 
 
När vi endå pratar om mat, fan vad jag lagade mat!! Insåg att det här med storkok inte alls var en sådan dum idé, så jag körde all in! Fick även upp ögonen för syrrans underbara köttfärslimpa med löksåspulver och creme fraiche i, sedan varsamt inlindat i bacon. fyfan säger jag bara! 
Hm, varför slutade jag göra piroger?? Ändring I say.
 
 
Jag hittade även berlocken till halsbandet som jag fick av mormor. Älskar det♥
 
 
Åh! Jag fick tummen ur och gjorde iordning bänken i hallen och byrån till sovrummet. I början var dom i furu och med knopphantag. Nu är dom viiita och jag är supernöjd med dom!! Målade även om mina stora svarta lyktor till vitt, men hade ingen bild på dom ehe.'
 
 
Fick även tummen ur och köpte mig en extern hårddisk på 1tb, den har verkligen räddat mitt liv på det sättet att allt är så, organiserat. Med alla tusentals bilder och filmer/serier som ligger där, tryggt och säkert. Nä, bra köp Annelie!
 
 
Det här lever jag på än idag! Det var en kund som jag hade hjälpt på jobbet som skickade blomsterbud med rosor, chocklad och ett kort, snacka om att jag vart lycklig!! Jag har kvar blommorna än idag, jättefint torkade och självklart så sitter det gulliga kortet i. Vissa människor♥
 
 
Det här året träffade jag så mycket härliga och fina människor! 2014 är även det året då jag har unnat mig en jäävla massa vin och utgångar, men jag har haft så roligt! Jag testade även på det här med att gå ut själv detta år, och jag måste säga, det var en av de roligaste utgångarna jag haft! Började på favoritstället Bishops innan jag vandrade vidare till nästa krog och nästa, och nästa. Träffade massa trevligt folk på min resa. Nä, gå ut själv rekommenderas starkt! 
 
Sen i slutet på mitt 2014 så spårade drickandet ur, drack alldeles förmycket och för ofta (enligt mig) så pass att minnesluckor och ångest vart standard. Jag tackar er alla som stod ut mig under dessa mörka tider haha! Ändring är på G!
 
 
När man inte var full 2014 så var man barnvakt! Haha, nä men. Jag passade ofta världens bästa Flix, vart även att Viktor hängde på några gånger. Världens finaste killar, jag har tur jag♥
 
 
2014 hade jag bestämt att jag skulle ha en oas på min inglasade balle! Det slutade med att jag fick 2 tomatplantor av min kompis pappa som jag aldrig planterade om, men det kom 5 små tomater, så jag var glad för det! 
 
 
Det var även året som jag gjorde min första tatuering! Gud vad spänd och nervös jag var och om inte annat, jävligt nojjig! (sen att tatueraren visade 0 intresse för hur jag ville ha det gjorde ju inte saken bättre) Men det blev bra tillslut och jag fullkomligt älskar den! Haha, jag kommer ihåg att jag tog typ 1000 bilder på min vänstra handled, så att jag skulle komma ihåg hur den såg ut innan, tss, löjligt. 
 
 
Shopping vare ja.. Unnade mig en Daniel Wellington, fan vad jag älskar den. Titta på den bara, nuff said.
 
 
 
Ahhh! Fan vad jag bakade under 2014! Allt möjligt, kladdkaka, biskvier, morotskaka, cupcakes, marängpaj, marängtårta, jordgubbstårta, jordgubbmarängtårta, brownies. Ja, mer behöver jag väl mer inte säga om det. Nu har även alla på jobbet fått för sig att jag är någon form av "cake-lady". Haha, om dom bara visste. 
 
 
Och var inte det här den bästa sommaren på länge? Om vi tittar på vädret. 33 grader flera dagar i rad! Jag och min fina Stina tog springpass från jobbet och var i Sidsjön varje dag och stekte. När vi inte åkte dit så låg jag på gräsmattan utanför läggan och stekte. Åh, det var även här som jag hade linne och shorts. Typ varje dag. 
 
 
Om vi inte var i Sidsjön så var vi på Alnö, fan vad livet var gött. Riktigt brun var jag med. PLUS att jag upptäckte världens godaste sommarglass, den här Calippon var sommarens hetaste glass enligt mig, åt en minst varje dag haha!
 
Denna tröja var även sommarens mest använda plagg, plus shortsen. Älskar tröjan än idag och jag hoppas det kommer in fler roliga modeller för 2015, då skare shoppas minsann!
 
 
Det här året lärde jag mig även att verkligen älska mitt hår. Affrot. Har nog aldrig varit utan plattång så länge som under detta år och det har verkligen visat sig vara SUPER för håret. Det är betydligt längre nu än på dessa bilder. Just embrace the curls gurls♥
 
 
Insåg att det här med löshår inte alls var min grej längre, kände mig varken bekväm eller tyckte det var överdrivet snyggt. Håret jublar! och växer \0/
 
 
Shopping igen, denna gången vart det ett par Ray Bans. Ääälskar dom. yep
 
 
Det här året fick även smaklökarna mummsa på mer oxfilé än på länge, plus den supergoda nyheten kängurukött och Mc's Caesarsallad! Haha, jag tyckte det var så sjukt, har aldrig varit inne på ett hamburgeställe och tagit något annat än en burgare. 
Sen så åt jag maaassa grillt med. yummy in my tummy
 
 
 
Sen så fick jag äntligen min efterlängtade BETALDA SEMESTER! Jag tog ut 3 veckor av 4 och fan vad jag njöt. Jag var hemma i Ånge, drack rosé (det var faktiskt bara första dagen som jag unnade mig alkohol), läste bok, badade solade och bara va. Underbart♥
 
 
Jag och Viktor hade många sköna morgonar och kvällar ute på ballen. Vi satt i rottingmöblerna, åt glass och kollade på tecknat på tvn som pappa satt upp där ute. Skitmysigt.
 
 
Ja, så när man var hemma i Ånge så var det familjemys för hela slanten! Vi åkte till Tälje, var på vojjen och stekte och hade det bara allmänt bra.
 
 
Jag och syrran och lille Viktor hade även massa äventyr för oss. Vi besökte Sveriges mittpunkt, hälsade på kossor och jag och syrran fick tummen ur och for och bergsklättrade. Jag var nästan säker på att vi skulle möta en björn så i bilen påvägen dit så satt vi och läste om vad man skulle göra om man mötte en björn, plus att jag gick och bar på en stor vass sten som jag kunde sloss med, haha! Fan vad glad jag var när vi kom ner, vi spelade soundtrack till Sagan om ringen hela vägen ner, riktigt epic. 
 
 
Jag och Julia (syrrans unge) hade även massa egentid, vi var ute och åt mat, tävlade i gocart och hade myskvällar. På kvällarna var vi även ute på gräsmattan så hon kunde lära mig att stå på händer. Gounge♥
 
 
Min bästa vän bodde även hos mig i 1 månad då hon hade praktik på sjukhuset och guud vad vi myste. Vi följde GOT slaviskt varje måndag, lagade god mat och hade myskvällar. Under sommaren så hade vi få tillfällen vi kunde ses, då hon jobbade. Men när vi väl träffades vart det nattbad, trädklättring, picknick, tennis, fylla och glassmys. Älskade fina vän!♥
 
 
Tennis vare här! Julia fick även privilegiet att följa med mig och Linnéa till Albys tennisplan. Kusigt och myggit var det, rätt jobbigt med. Men vi kände oss supergrymma. 
 
 
Massa kattmys vart det med, varma kvällspromenader med min bimba, många tågresor fram och tillbaka mellan Sundsvall och ånge och ja, allmänt mys. 
Sedan så hämtade även Stina sin lilla mysa, som tyvärr inte kunde bo kvar..
2014 dog även Julias första husdjur, Hamstern Bobby. Världens snällaste lilla krabat som inte gjorde en fluga förnär! Vila i frid, lilla gnagare där.
 
 
Justja, jag shoppade även mig ett nytt ljudsystem, så nu är det billiga skit"systemet" (för datorer) äntligen ute i en soptunna där det hör hemma. Älskar det här, vita, vitt vitt vitt. #Onkyo
 
 
Jag investerade även i två nya, tighta långklänningar. Den svarta hade jag på regionsfesten på jobbet och den röda på julfesten. Just, love them.
 
Fick även för mig att klippa lugg. Igen. Vilket jag vet att jag ALLTID ångrar efter. Men ja, det kändes bra då, nu vill jag bara att den ska vara som innan, låång. Kommer aldrig att klippa lugg igen. Nevah.
 

NYÅRSAFTON

 
 
Det nya året firades in i Ånge tillsammans med mina fina systrar, deras barn och ena syrrans kille. Vi hade supermysigt, syrrans kille gick och la sig med lillen och klev upp 3 min innan tolvslaget. Mina systrar ville bara äta massa efterrätt och jag drack bara en massa whiskey. Haha. Men förutom det så åt vi svingod tre-rätters-middag och drack gott vin, sen vid 21 gick vi ut och smällde raketer för barnen. Stackars Flixen vart så rädd så han grät och lilla Viktor skrek "Micke! Piing!" varje gång han tände på en raket, haha. Goungar. 
Sen efter att resterade gav upp (vid 02-03)  så tog jag och ringde en fin vän som sjukt nog var vaken, nykter och dessutom var ute och körde, så vi åkte en sväng och bara pratade.
Jag ville även (i fyllan och villan) åka förbi mormor och morfars hus och sitta på bryggan och vara djup, men vi fick helt enkelt vända tillbaka till Ånge när vi insåg att det inte var plogat ner till dom. Jaja, overall, supertrevlig kväll! Men nästa år så tror jag nog att jag drar till Vemdalen istället. ehe

LILLA JULAFTON

 
 
Eftersom att lillgutten skulle fara iväg över jul så firade vi julafton för honom den 21 och snacka om att han var glad över alla paket som BARA var till honom haha! Så fort han hade öppnat en present och plockat fram en leksak så började han direkt leka med den så vi fick sitta och nästan tvinga honom att öppna de andra haha! Gounge♥

Julen 2014

 
 
Två bilder av min jul det häår året. Jag måste säga att det här var en av de tommaste jularna någonsin, mormor som spred så mycket värme och glädje, småbarnen var hos sina pappor och min ena syster var inte heller där. Vi hade heller ingen tomte i år, första gången på 23 år. Men ja, overall så var julen bra. Maten var god och familjen mysig. Haha, den var inte så deppig som det låter, men det var inte världens bästa heller!
 
Vart heller inte så mycket bättre av att morfar är mer förvirrad än någonsin. Det går knappt att känna igen honom längre och han känner knappt igen oss. Allt har blivit så jävla annorlunda sedan mormor dog. Sjukt.

RSS 2.0