RECEPT PÅ HALLON/VIT CHOCKLAD CUPCAKES

Här kommer receptet på mina cupcakes som jag gjorde i helgen. Supergoda och enkla att göra! Sitter just nu och kollar på vilka jag ska göra nästa gång! Blir nog ett par kladdkakecupcakes med nån vit chokladfrosting, det väntas att se..  
 
 
Cupcakes med vit choklad:
- 12 stycken
 

3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 gram smör
ca 100 gram vit choklad, hackad eller som chokladknappar
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
 
2. Smält smöret.
 
3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 
4. Vispa ägg och socker poröst.
 
5. Vispa ner vanilj och smör.
 
6. På låg hastighet, vispa ner mjölblandningen och mjölken växelvis tills dess att smeten precis gått ihop.
 
7. Vänd ner den vita chokladen.
 
8. Fördela smeten i muffinsformar (som helst ska stå i en muffinsplåt). Fyll upp till ungefär hälften.
 
9. Grädda mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter. Låt svalna.
 
10. Fyll cupcakesen med hallon (se nedan). Här hittar du en beskrivning på ett smidigt sätt att göra det.
 
11. Gör i ordning frostingen och spritsa på dina cupcakes. Förvara i kylskåp.
 
 
Hallonfyllning:
 
225 gram hallon (frysta går bra)
2 msk marsánpulver
 
1. Koka upp hallonen i en kastrull.
 
2. Blanda samman med marsánpulvret och låt koka ihop ett par minuter. Låt svalna.
 
Whipped Cream Cheese Frostning med hallon:
 
225 gram hallon
300 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker

1. Koka upp hallonen.
 
2. Passera hallonen i en sil så att du får bort alla kärnor. Ställ åt sidan för att svalna.
 
3. Vispa grädden i en stor skål. 

4. Blanda philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål. 

5. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare.
 
6. Vispa ner hallonpurén lite i taget. Ha inte i allt på en gång för då finns en risk att den blir för lös.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0